Connect with us

 

Afera “Koverta”

IZVOR: MONDO/GORDANA BOJANIĆ

Region

Afera “Koverta”

Nakon što je vijeće podgoričkog Višeg suda potvrdilo optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Miga Stijepovića, predmet je dat u rad sudiji tog suda Evici Durutović koja će, kako je saopšteno Danu, suđenje zakazati u zakonskom roku.

Podsjećamo, Stijepović se tereti optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva, koju zastupa državni tužilac Lidija Vukčević, za pranje novca u saizvršilaštvu.

Vijeće podgoričkog Višeg suda je početkom marta bilo obustavilo krivični postupak protiv Stijepovića, koji je u aferi “Koverta” optužen za pranje novca u saizvršilaštvu.

lavoljub Stijepović, bivši gradonačelnik Podgorice, u podgoričkom Višem sudu je ranije izjavio da on nije učestvovao u izvršenju krivičnog djela pranje novca. Zbog nedostatka umišljaja on je predložio tada da se postupak protiv njega obustavi, navodi Dan.

Stijepović je istakao da protiv njega nije ponuđen nijedan dokaz za pranje novca i da je jasno da nije ni mogao učestvovati u izvršenju ovog krivičnog djela, jer nije poznavao ostale okrivljene, osim Kneževića.

“Nijesam ostvario ni posredan, ni neposredan kontakt sa okrivljenima. Nijedan od okrivljenih nije pomenuo moje ime. Nijesam znao, niti sam mogao znati da je novac stečen od kriminalne djelatnosti”, kazao je Stijepović.

Da podsjetimo, afera “Koverta” se odnosi na tajni snimak koji je biznismen Duško Knežević objavio 2019. godine, a na kojem se vidi Stijepović u trenutku predaje navodno oko 100.000 eura za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista

Mondo/club.ba

Continue Reading
Možda će vas zanimati...

Više u Region

To Top