Connect with us

 

Rui Costa: stigla ponuda za Nuneza 100€

Darren Staples/PRESS ASSOCIATION

GLOBUS

Rui Costa: stigla ponuda za Nuneza 100€

Rui Costa: Soba je eruptirala od smijeha kada je stigla ponuda za Nuneza

Benfica bi na napadaču mogla zaraditi i sto milijuna eura

Teško je u prvi mah bilo povjerovati da je Liverpool kupio Darwina Nuneza za sto milijuna eura. Valjalo je dobro protrljati oči, pa se iz više izvora uvjeriti da je to uistinu tako. No, u današnjem nogometnom svijetu očito sve prolazi i Redsi su Benfici doista na račun uplatili nevjerojatnu sumu novaca.

OK, da budemo sasvim točni uplata je iznosila 75 milijuna eura, ali u Nunezovom su ugovoru ugrađene brojne klauzule koje se tiču njegovog broja nastupa, golova i trofeja, a na temelju tih stavki, se iznos može popet do okrugle stotke, prenosi Germaniak.

Malo je reći da su tim poslom u redovima portugalskog velikana bili oduševljeni. Na gornjim katovima kluba su se čak i sprdali s Englezima. Otkrio je to predsjednik Benfice Rui Costa u intervjuu s novinarom Pedrom Sepulvedom.

„Kada smo čuli da je Liverpool zainteresiran za Darwina, nadali smo se da možemo dobiti negdje između 40 i 45 milijuna eura jer je imao doista dobru sezonu. Dva dana kasnije stigla je službena ponuda preko faksa, od 80 milijuna eura s uključenim bonusima. Soba u kojoj smo se nalazi je eruptirala od smijeha. Rekao sam svojoj tajnici da pošalje faks Liverpoolu i zatraži 100 milijuna eura. Iduće jutro oni su odgovorili i ponuda je stigla“, prepričao je Costa.

U Benfici su ubrzo mogli krenuti sa slavljem.

„Ovaj svijet je poludio. Mi smo bolje napadače imali u našim omladinskim kategorijama. Nakon što je sve kompletirano rekao sam svojim pomoćnicima da otvore šampanjac, jer smo se osjećali kao da smo dobili na lutriji“.

Više u GLOBUS

To Top