Connect with us

 

BiH trener očitao lekciju Lalatoviću

Foto: Borac Banja Luka/Facebook

SPORT

BiH trener očitao lekciju Lalatoviću

Poznati bh. trener Milenko Bošnjaković, koji je uspješno vodio Slobodu, Tuzla City, Zvijezdu, a sada radi odličan posao s Budućnosti na svom je fb profilu očitao lekciju treneru Borca Nenadu Lalatoviću.

I dok većina bh. trenera tek šapuće, gunđa u sebi, Bošnjaković je jasno i glasno rekao šta misli i gdje je akutni problem bh. nogometa i struke.

Svojim istupom Bošnjaković brani esnaf, ali i nogomet u cjelini.

“Tako je Lalatoviću, pojma mi nemamo. Prošlu sezonu smo počeli s pet trenera van BiH na klupama premijerligaša. Pet bosanskohercegovačkih trenera bez posla. Hajd dobro, otvoreno je tržište.

Ali nije ni to sve. Njih petorica doveli po najmanje dva pomoćnika van BiH, to je još desetorica trenera Bosanaca i Hercegovaca bez posla. Hajd dobro.

ALI NAJMANJA ŠTETA U TOME, njih petnaestorica doveli po najmanje 2,3 igrača van BiH sa sobom koji po pravilu vrlo brzo napuštaju naše klubove kada ti treneri dobiju otkaz. Saberite koliko je to naših mladih igrača moralo da se spusti u niže rangove, koliko je to ugašenih snova, koliko je to novih radnika po bauštelima i uporedo igranja po njemačkim četvrtim-petim ligama.

Koji su trag ostavili ti stručnjaci i igrači u Premijer ligi Bosne i Hercegovine? Koja je dobit za bosanskohercegovački fudbal? U pravu je čovjek, pojma mi nemamo, ostali znaju. Koliko naših trenera ima u ligama u okruženju? Znate zašto ih nema? Zato što su pametni. Razvijaju svoju djecu i svoj stručni kadar, razvijaju svoje buduće reprezentativne trenere i igrače.

Šute svi. I treneri koji po ćoškovima kukaju kako nemaju posla. I igrači koji se odriču fudbala u kojem su od šeste godine. Šute i oni koji se nešto pitaju u fudbalu u BiH.

Da se Velež vodio tom logikom, nikad moj Feđa Dudić ne bi pokazao šta zna niti bi Velež imao ove uspjehe koje ima, vjerovali u svoje.

Ja idiot ponovo ne mogu, mada me ova priča najmanje dotiče, prenose Sportske.

Toliko.”, poručio je Bošnjaković.

Više u SPORT

To Top