Connect with us

 

Najčešći problemi s kojima se susreću ljubavni parovi

LIFESTYLE

Najčešći problemi s kojima se susreću ljubavni parovi

Svaka veza u nekom trenutku doživi probleme i pritiske. Bračna savjetnica Rachel Davies je za magazin iNews otkrila koji su to najčešći razlozi svađa.

Partneri uglavnom imaju različite stilove komunikacije. Neki vole konstantno pričati, dok drugi uživaju u tišini. Neki vole da odmah rješavaju stvari, dok drugi isprva odbijaju konstruktivan razgovor. Ponekad svaka vrsta komunikacije postane bitka.

Svi problemi mogu se prevazići ako je par spreman identifikovati šta ide po zlu i napraviti neke promjene. Zapitajte se: “Šta se dešava kada želim razgovarati o nečemu važnom?” i “Kada sam se posljednji put potrudio da zaista saslušam i razumijem svoju partnericu?”.

Normalno je da se ljudi vremenom mijenjaju. Neki parovi zajedno prolaze kroz promjene, ali može biti teško ako shvatite da se jedno od vas naročito promijenilo. Važno je razmišljati o tome kako možete imati uspješnu vezu sa ovom “novom” osobom, a ne trošiti energiju tugujući za prošlim vremenima. Vaša veza i dalje može funkcionisati, sve dok imate dovoljno razloga da ostanete povezani kao par.

Veza se može obnoviti nakon afera, ali je potrebna spremnost da se odgovori na rane koje su preostale. Afere se ne dešavaju iz vedra neba, pa je potrebno potrošiti vrijeme na rješavanje sukoba. Pričajte o tome jeste li oboje ranije bili sretni, jeste li razgovarali te da li ste osjećali da ste izgubili intimnost. Ovakvi razgovori su teški i možda će vam konsultacije sa bračnim savjetnikom biti od pomoći.

Životni događaji i vanjski pritisci mogu utjecati na vezu. Neki ljudi se snalaze tako što se zbližavaju, ali jednako je uobičajeno da se razdvoje. Recite svom partneru kako se osjećate. Pokušajte da na stresove gledate kao na nešto sa čime se suočavate kao tim.

Istraživanje koje je objavila stranice Relate pokazalo je da se jedna od 10 osoba svađa sa partnerom oko novca barem jednom u dvije sedmice. Međutim, sakrivanje finansijskih problema itekako može uzrokovati probleme. Mnogi parovi smatraju kako je korisno imati nešto zajedničkog novca za zajedničke troškove, kao i određenu finansijsku nezavisnost.

Continue Reading
Možda će vas zanimati...

Više u LIFESTYLE

To Top