Connect with us

 

Rusmir Cviko najbolji trener petog kola

SPORT

Rusmir Cviko najbolji trener petog kola

Bivši trener naše A reprezentacije Rusmir  Cviko koji je prije sedam dana stigao u Al-Arabi SC na startu bilježi dobre rezultate . Prvo je Al-Arabi SC zabilježio gostujuću pobjedu  4-1 u kupu, da bi potom osjetili i slast pobjede u prvenstvenoj utakmici. Nakon poraza i tri neriješene utakmice Al-Arabi SC je upisao prvu pobjedu od 2-0 u petom kolu i to protiv do tada trećeplasirane Al Jahre u najelitnijem rangu kuwajtskog fudbala. Sa ovom pobjedom ekipa našeg trenera je pobjegla iz opasne zone.

Cviko je ujedno proglašen najboljim trenerom petog kola.

Interesantno je da za Al Jahru nastupa i naš internacionalac Enes Sipović.
Dan prije utakmice 01.10.2022  Cviko je dobio pojačanje u stručnom štabu, stigli su naši treneri Edin Prljača i Elvis Karić koji zajedno sa Cvikom čine stručni štab najboljeg i najtrofejnijeg kluba u Kuwaitu.


Dio stručnog štaba su i kondicioni trener Nabi Menaf iz Tunisa  i trener analitičar Mahfoud (Alžir). Poznavajući našeg trenera koji posjeduje i belgijsko državljanstvo nema sumnje da će se u skorije vrijeme još neko sa naših prostora pridružiti trenerskoj koloniji u Al-Arabiju SC. U Al-Arabiju SC trener golmanske selekcije U21 je Asmir Somun, koji već drugu godinu radi sa dosta uspjeha.

 

Više u SPORT

To Top