Connect with us

 

Rakitić: Gdje smo bili kada sam došao, a pogledajte gdje smo sad

Foto: Profimedia

SPORT

Rakitić: Gdje smo bili kada sam došao, a pogledajte gdje smo sad

NAKON domaćega kiksa protiv Cadiza (1:1) Sevilla je i matematički ostala bez mogućnosti da osvoji naslov španjolskog prvaka, ali se i dovela u opasnost da klizne na treće ili čak četvrto mjesto u slučaju pobjeda Barcelone protiv Mallorce i Atletica u Bilbau ovog vikenda.

Kapetan Ivan Rakitić asistirao je za jedini Sevillin gol i prokomentirao situaciju u kojoj se klub nalazi, ponovivši riječi sportskog direktora Monchija da se nada da će završetak sezone na trećem mjestu uvijek biti neuspjeh za klub, kao što bi bio ove sezone, prenosi Index.

Rakitić: Gdje smo bili, a gdje smo sad…

“Puno nam se toga događalo ove sezone. Između covida-19 i ozljeda bilo je gotovo nemoguće okupiti deset igrača za trening. To nas je puno koštalo, pogotovo nakon Božića. Do tada smo bili na spektakularnom nivou i šteta je što nismo uspjeli tako nastaviti.

Osim toga, nogomet nas je kaznio na malim detaljima, ali i to je bila lekcija. Klub bi prvi put u povijesti mogao izboriti Ligu prvaka tri godine zaredom. A upravo to želimo, nastaviti pisati povijest”, rekao je Rakitić, oduševljen napretkom kluba od njegova dolaska.

“Nedavno je Monchi rekao da se nada kako će Sevilli uvijek biti neuspjeh ako završi na trećem mjestu. Prilika da završimo drugi pokazuje rast ovog kluba. Kad sam došao prije deset godina, bili smo deveti ili deseti, borili se da uopće uđemo u Europu, a gle nas sad.”

Više u SPORT

To Top