Connect with us

 

Porodica potvrdila: Preminuo Mino Raiola!

Mini Raiola/ imago/VI Images

SPORT

Porodica potvrdila: Preminuo Mino Raiola!

Mino Raiola, najprepoznatljiviji nogometni agent na svijetu, preminuo je u 54. godini. Njegova porodica je potvrdila tužnu vijest.

Raiola je nosio nadimak “super agent” u svijetu nogometa i zastupao je neke najbolje svjetske igrače poput Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbe, Matthijsa de Ligta, Erlinga Haalanda i Gianluigija Donnarumme.

Izjava njegove porodice glasila je: “U beskrajnoj tuzi, dijelimo smrt najbrižnijeg i najčudesnijeg nogometnog agenta koji je ikada bio. Mino se borio do kraja istom snagom koju je stavio na pregovaračke stolove kako bi obranio naše igrače. Kao i obično, Mino nas je učinio ponosnim i nikad to nije hsvatio. Mino je svojim radom dotaknuo mnoge živote i napisao novo poglavlje u povijesti modernog nogometa. Njegova prisutnost će zauvijek nedostajati.Minova misija da nogomet učini boljim mjestom za igrače nastavit će se s istom strašću”.

Raiola je rođen u Italiji, ali je kao dijete preselio u Nizozemsku, a kao agent je počeo raditi kasnih 1980-ih. Pavel Nedved iz Sparte u Lazio bio je njegov prvi veliki transfer, prenosi Sportsport.

Jedan od najvećih poslova koje je nadgledao Raiola bio je Pogbin povratak u Manchester United iz Juventusa za 105 miliona eura 2016. godine.

Nedavno su mediji objavili da je Raiola preminuo, no ubrzo je stigao demant iz milanske porodice, no ovaj put je nažalost zaista ugašen njegov život.

Više u SPORT

To Top