Connect with us

 

Održana konstitutivna sjednica Vlade Crne Gore

FOTO: VIJESTI.ME

GLOBUS

Održana konstitutivna sjednica Vlade Crne Gore

Održana konstitutivna sjednica Vlade Crne Gore, Abazović: Moramo da budemo efikasni.

Da se zahvalim svima što ste preuzeli odgovornost na sebe i dali se nesebično, da se žrtvujete, da uradimo dobre stvari za Crnu Goru, kazao je Abazović.

Novi premijer Crne Gore Dritan Abazović se na početku konstitutivne sjednice zahvalio ministrima, rekavši da zna da im posao neće biti lak.

Važna pitanja obavljati dijalogom

– Da se zahvalim svima što ste preuzeli odgovornost na sebe i dali se nesebično, da se žrtvujete, da uradimo dobre stvari za Crnu Goru. Očekujem kooperativnu saradnju, da sve sjednice Vlade budu efikasne.

Da ne trošimo vrijeme na nevežna pitanja, a da važna obavljamo dijalogom. Pozivam vas da budete dostupni javnosti. Ovdje sjede ljudi koji nikome ništa posebno ne duguju, osim građanima – poručio je Abazović, te pozvao ministre da vode “proaktivnu ulogu” i da prisustvuju sjednicama skupštinskih radnih tijela.

Za generalnog sekretara Vlade izabran je Boris Marić, bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde.

Ministar kapitalnih investicija i potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj, Ervin Ibrahimović, ocijenio je da bez razvoja sjevera države, nema razvijene Crne Gore.

Izabrane komisije

U Komisiju za politički sistem i unutrašnje poslove imenovani su: Raško Konjević, Marko Kovač, Ranko Krivokapić, Jovana Marović, Filip Adžić, Miomir Vojinović, Maraš Dukaj, Fatmir Đeka, Maša Vlaović, Vasilije Lalošević, Zoran Miljanić, Boris Marić i Slavica Bajić.

U Komisiju za ekonomsku politiku i finansijski sistem: Vladimir Joković, Goran Đurović, Ervin Ibrahimović, Aleksandar Damjanović, Admir Adrović, Dragoslav Šćekić, Ana Novaković Đurović, Biljana Šćepanović, Adrijan Vuksanović, zamjenik generalnog sekretera Vlade (koji treba da bude izabran) i Dragoljub Nikolić.

Komisiju za kadrovska i administrativna pitanja činiće Filip Adžić, Maraš Dukaj, Raško Konjević, Vasilije Lalošević, Ana Rašović i Boris Marić.

Čelnik Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda je Zoran Miljanić, a Komisije za raspodjelu djela srededstava iz tekuće budžetske rezerve Ervin Ibrahimović.

Miljanić je dobio i zaduženje za oblast borbe protiv korupcije, a Adrijan Vuksanović inkluzije i zaštite ljudskih prava.

Za šeficu Abazovićevog kabineta izabrana je Ana Rašović, savjetnik za unutrašnju politiku je Sergej Sekulović, savjetnik za pravna pitanja Ivo Šoć, za medije Miloš Perićić, a za digitalne medije Radivoje Koprivica, javljaju Vijesti.

Više u GLOBUS

To Top