Connect with us

 

Milanović: Prljavi Plenković je udbaški nasljednik, Hrvatsku vodi banda

Foto: (Robert Anic /PIXSELL)

GLOBUS

Milanović: Prljavi Plenković je udbaški nasljednik, Hrvatsku vodi banda

Kad govorimo o UDBA-i, mrska mi je ta tema, ali HDZ je zalijepljen na tu UDBA-u kao žvakaća guma na beton usred ljeta na zagrebačkoj stanici, rekao je..

Zoran Milanović održao je konferenciju za medije te je govorio o pismu u kojem generali traže pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, bivših pripadnika UDBA-e, koji su optuženi za ubistvo.

– Iznenadilo me to pismo. Bio sam kod Gotovine doma prije dvije sedmice, ništa mi nije rekao. Ali prvo rekonstrukcija vlade. Ja sam s nekima od tih ljudi dobar prijatelj. Krešić je bio bliski saradnik Gojka Šuška. Tu je i Rojs kojem je UDBA mrcvarila porodicu decenijama. Kad govorimo o UDBA-i, mrska mi je ta tema, ali HDZ je zalijepljen na tu UDBA-u kao žvakaća guma na beton usred ljeta na zagrebačkoj stanici  – rekao je Milanović.

Kaže da se taj smrad širi 30 godina.

– I Plenković sad govori da je to orkestrirano od mene. Plenković, taj prljavi Plenković, će morati govoriti sa mnom o tome. Pokušavaju ih uništiti u zatvoru. Meni to pismo komplicira život, ja bih radije gledao u more i govorio mudre riječi. Hoću li donijeti odluku i kakvu, ne znam. Znam da imam čistu savjest. Naravno, prvo rekonstrukcije. Plenković je UDBA-ški nasljednik kad Čermaku i Gotovini govori ovakve stvari – rekao je.

Upitao je gdje je bio Plenković kad su oni bili u tamnici? “Ušao je u HDZ kad ga je Jadranka Kosor na to natjerala”, rekao je.

– Prvo rekonstrukcija vlade, sokole, da vidimo više to. Kad mi neko govori o ozbiljnim presedanima, a ne zna što je to, onda neka pogleda sebe. Presedan je da ovakva banda vodi Hrvatsku. U vrijeme rata je bilo izgovora, u vrijeme Sanadera je bilo nekoliko incidenata, ali ovo sad je raspad… To je opasan presedan, a ne ovo. Ako su Perković i Mustač zaslužni za osnivanje HDZ-a, to im ne ide u prilog – rekao je Milanović.

“Znam što sam govorio u kampanji.”, rekao je.

– Ja mogu pričati šta hoću. Pomilovanje nije tražio bilo ko, nego Gotovina i generali. I taj Zekanović, kojeg je Plenković kupio, kako se on odjednom od hejtera pretvorio u saveznika. Što radi DORH? Službeni stav plamenog jazavca je da sam se ja nešto dogovorio s generalima, kakva je to uvreda generalima, rekao je, te dodao:

-Neka plameni jazavac to dođe ponoviti u Zadru, neka radi sklekove pred Gotovinom, ako može ijedan napraviti. Danima nisam ništa govorio i čekam da vidim šta će HDZ reći. Prvo su gledali i njuškali, pa gurali svoje terijere i evo ti danas plamenog jazavca. Čuo sam se s Gotovinom, pitao sam ga zašto mi to nije rekao prije dvije sedmice – rekao je Milanović odgovarajući na pitanje je li se čuo s Gotovinom otkako je pismo dospjelo u javnost. (avaz.ba)

 

 

Više u GLOBUS

To Top