Vaha je kvalifikacije prošao sa Obalom Slonovače, Alžirom i Japanoma, ali je na SP vodio samo Alžir (2014. godine u Brazilu stigao do osmine finala).

– Ovo je moj četvrti plasman na Svjetsko prvenstvo. Ima malo umora, priznajem. Ali ima i ponosa. Jako je zabavno jer sam zadovoljan svojim igračima i načinom na koji smo igrali i slavili u revanšu. Zaista mi je veliko zadovoljstvo – kazao je Halilhodžić nakon utakmice, uporedivši ovaj uspjeh sa titulom koju je prije 25 godina osvojio sa marokanskom Rajom Casablancom:

– Tada sam imao nezaboravno iskustvo sa Rajom. Ovo je sada velika priča za moju karijeru. Stadion u Casablanci zauvijek će mi ostati u sjećanju.

S obzirom na to da je prije baraža bio kritikovan od marokanske javnosti zbog toga što je zbog nedoscipline prekrižio dvije zvijezde, još nije izvjesno da li će ostati na klupi i voditi Maroko na Mundijalu.

– Prije svega potrebno mi je malo odmora. Moram razmisliti i o budućnosti, ali sada ću se prvo odmoriti. Nakon toga ćemo vidjeti šta će biti – zagonetno je poručio Halilhodžić.