Connect with us

 

Biden i Putin održali sastanak: Amerika spremna za diplomatiju, ali i za druge scenarije!

Foto: EPA-EFE

VIJESTI

Biden i Putin održali sastanak: Amerika spremna za diplomatiju, ali i za druge scenarije!

Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik SAD-a Joe Biden obavili su večeras telefonski razgovor o situaciji u Ukrajini i mogućnostima rješavanja problema na diplomatski način.

Prema informacijama ruskih medija, sastanak lidera Rusije i SAD-a trajao je jedan sat, a uslijedio je nakon razgovora Sergeja Lavrova i Antonyja Blinkena.

“Predsjednik Biden razgovarao je s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom o vojnom jačanju Rusije na granicama Ukrajine. Predsjednik Biden je bio jasan, ako Rusije preduzme dalje korake koji vode prema invaziji na Ukrajinu, suočit će se s brzim i teškim posljedicama”, saopćeno je iz Bijele kuće.

Također, iz Washingtona je saopćeno kako je Biden upozorio Putina da bi invazija na Ukrajinu izazvala veliku ljudsku patnju i oštetila položaj Rusije u svijetu.

“Predsjednik Biden je rekao Putinu kako su Sjedinjene Američke Države spremne da se uključe u diplomatiju, u punoj koordinaciji sa saveznicima i partnerima, ali da su jednako spremni i za druge scenarije”, stoji u saopćenju Bijele kuće. (klix.ba)

Više u VIJESTI

To Top