Connect with us

 

Pet fudbalera Željezničara ima ponude, ko će od njih ostati na Grbavici?

sport1

SPORT

Pet fudbalera Željezničara ima ponude, ko će od njih ostati na Grbavici?

FK Željezničar i američki biznismen bh. porijekla, Eldin Diglisić, nalaze se u finalnim pregovorima oko ulaska u klub sa Grbavice. Dolazak investitora riješio bi veliki broj problema koji su izazvani finansijskom krizom koja je uzdrmala premijerligaša sa Grbavice.

Ipak, dok traju pregovori oko investiranja u klub, Željezničar se nalazi u drugim problemima, koji bi mogli ostaviti trag na pripreme za proljetnu polusezonu. Zbog finansijskog duga koji je stvoren u prethodnom periodu nekolicina igrača se odlučila da svoja prava potraži putem arbitraže i na taj način dobije čiste papire, kako bi mogli svoju karijeru nastaviti u drugim sredinama. Svakako da trenutnu situaciju prate i iz drugih premijerligaša i ulaze u pregovore sa fudbalerima sa Grbavice.

Kako prenosi sport1.oslobodjenje, Vedran Vrhovac, Luka Juričić i Mustafa Mujezinović zatražili su raskid ugovora na štetu kluba. Razlog za to su, kako smo već pomenuli, dugovanja kluba prema njima, ali kako nam je potvrđeno i činjenica da sva trojica imaju ponude drugih klubova iz Premijer lige BiH. Konkretne ponude imaju i Petar Bojo i Nedim Mekić, ali kako smo saznali oni nisu predali papire prema komisijama N/FS BiH i ostaje da se vidi, da li će se oni pojaviti na prozivci.

Dovođenje investitora je jedna od ključnih stvari za Željezničar, ali svakako da na Grbavici moraju voditi računa i o igračkom kadru. Početak priprema je sve bliže, a svaki odlazak je teško nadoknadiv tokom zimske pauze, kada je manje igrača na tržištu.

 

Više u SPORT

To Top