Connect with us

 

klix

VIJESTI

SIPA-a po svom

U akciji “Storage 2” koja se od jutros sprovodi na terenu na području bh. entiteta Republika Srpska pripadnici MUP-a do sada su uhapsili 19 osoba, a pretresi se vrše na 50 lokacija u više gradova.

retresi i hapšenja su u Banjoj Luci, Bosanskoj Gradišci, Doboju, Srpcu i Bijeljini.

Akcija se sprovodi s ciljem hapšenja više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u prethodnom periodu izvršili brojna krivična djela u vezi s neovlaštenim prometom opojnih droga, oružja i vojne opreme, te krijumčarenjem ljudi.

Do sada su uhapšene osobe inicijala V.U, M.G, S.D, S.V, G.V, A.V, F.M, G.G, D.K, D.R, D.V, K.B, R.N, S.N, N.I, D.G, , D.T, N.T i R.L.

Istovremeno, na drugim lokacijama pretresaju i hapse pripadnici SIPA-e, u koordinisanoj akciji s entitetskim MUP-om. Njihove operativne radnje dolaze nakon nedavne akcije “Transporter” i akcije “Ris”.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva, po nalogu Suda BiH.

Podsjetimo, u akciji “Storage 1” prije godinu dana zaplijenjeno je 460 kilograma skanka spremnog za dalju prodaju.

Droga je pronađena u jednom pomoćnom objektu na području Bosanske Gradiške, a istragom je utvrđeno da vlasnik, koji inače radi u inostranstvu, nije znao šta mu se dešava u zavičaju, i to u njegovoj imovini.

Vrijednost te zaplijenjene droge je procijenjena na 800.000 eura. Međutim, čim bi prešla granicu s Hrvatskom i ugledala EU, vrijednost je skočila na gotovo duplo veći iznos.

Sve je počelo u oktobru 2020. godine kada je u blizini Budimpešte uhapšen vozač kamiona (71) iz Nove Topole. Državljanin BiH uhapšen je nakon što se zaglavio u velikim balama papira prilikom istovaranja torbi sa skankom.

Sumnjive pakete droge otkrio je policajac koji je pokušao pomoći zaglavljenom kamiondžiji.

(Klix/Club)

Continue Reading
Možda će vas zanimati...

Više u VIJESTI

To Top