Connect with us

 

Hadžiahmetović sve bliže Galati!

Foto: Konyaspor

SPORT

Hadžiahmetović sve bliže Galati!

Amir Hadžiahmetović već gotovo šest godina nosi dres turskog Konyaspora, a čini se da je došao trenutak za transfer i novi izazov u karijeri.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ove sezone je jedan od boljih igrača svog tima, a privukle su njegove dobre igre i u dresu Zmajeva nekoliko klubova koji ga žele dovesti.

Turski mediji danas ponovo pišu o Galatasrayu i donose vijest da se turski velikan opet javio Konyasporu, pa su dva kluba nastavila pregovore o transferu Hadžiahmetovića.

Sada se spominje suma od 3.000.000 eura za obeštećenje koje bi Galata platila, a navodno Konyaspor nema ništa protiv transfera i ne želi stajati na putu napretka Hadžiahmetovića, koji je za ovaj klub već odigrao 152 utakmice.

Podsjetimo, Hadžiahmetović je u Konyaspor stigao u januaru 2016. godine iz Željezničara za 500.000 eura i 20% od narednog transfera. Tako bi veliku zaradu, u slučaju dogovora Galate i Konyje, mogli očekivati i na Grbavici.

Ranije se pominjao i interes Anderlechta za Zmaja, a inače je na Transfermarktu, specijaliziranom fudbalskom sajtu, cijena Hadžiahmetovića i procijenjena na 3 miliona eura, koji se pominju u priči s Galatom, prenosi Scsport.ba.

Dok pregovori traju, navijači Galate već prave i videa dobrodošlice za Zmaja.

 

Continue Reading

Više u SPORT

To Top