Connect with us

 

Porsche najavio novi model

Novi model Porsche-a FOTO: PORSCHE

AUTO MOTO

Porsche najavio novi model

Porsche se trenutno nalazi na prekretnici. Pritisnut elektrifikacijom, ali i sve izraženijom SUV manijom, Porsche će morati donijeti teške odluke. Među njima je i lansiranje novih modela, a to će uključivati i nove SUV-ove. Jedan od njih se krije iza oznake K1.

K1 je projekt SUV modela s tri reda sjedala, što znači da će biti pozicioniran iznad modela Cayenne. Potvrdio je to neimenovani zastupnik Porschea iz SAD-a za AutoNews izjavivši kako je prošle godine vidio render noviteta.

Još jedna osoba koja je vidjela dizajnerski prijedlog kaže kako K1 donosi “novi dizajn koji je dijelom limuzina, a dijelom crossover”. Drugi su pak izjavili kako model “ne izgleda poršeovski”, s “ravnim stražnjim krajem, nimalo kao Macan i Cayenne”.

Mnogi pretpostavljaju kako Porsche ide u smjeru kojim je već prenuo Peugeot modelom 408, ali i Volvo s EX90 koji tek treba stići. Pretpostavlja se kako će novi model koristiti tehnologiju s Mission R, što uključuje i 920-voltni sustav i uljem hlađen elektromotorni pogon.

Porsche je prošle godine predstavio niz koncepata, pa i Vision Renndienst ideju monovolumena za koji je rekao da neće u proizvodnju, ma kako sportski izgledao. Monovolumen neće, ali bar još jedan SUV očito hoće. I to vjerojatno do 2026. godine.

– Ciljamo posebno na više segmente i nastojim ostvariti nove prodajne prilike – izjavio je Oliver Blum (Blume) i rekao kako dolazi “vrlo sportska interpretacija SUV-a”.

Više u AUTO MOTO

To Top