Connect with us

 

Počela sjednica Predsjedništva SDA

FOTO: FAKTOR

BiH

Počela sjednica Predsjedništva SDA

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije na današnjoj sjednici donijet će konačnu odluku o kandidatskim listama za Opće izbore 2. oktobra.

Za kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će predložen predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović.

Prijedlog je da na čelu izbornih listi za Parlamentarnu skupštinu BiH, u pet izbornih jedinica, budu Šemsudin Dedić, Šerif Špago, Alma Čolo, Nermin Mandra i Denijal Tulumović.

Za nosioce listi za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine po izbornim jedinicama, od prve do dvanaeste s izuzetkom desete, predloženi su Nijaz Hušić, Fadil Novalić, Azmir Husić, Begajeta Čaušević, Miralem Galijašević, Mirsad Zaimović, Eldar Čomor, Melika Mahmutbegović, Edin Mušić, Edin Smajić i Nermina Zahirović.

Kada su u pitanju katonalne skupštine, za nosioce listi SDA biti će predloženi Jasmin Musić u Unsko-sanskom, Anes Osmanović u Posavskom, Irfan Halilagić u Tuzlanskom, Mirsad Hadžić u Zeničko-dobojskom, Aida Obuća u Bosansko-podrinjskom, Tahir Lendo u Srednjobosanskom, Irma Memidžan u Hercegovačko-neretvanskom, Mahir Dević u Kantonu Sarajevo i Hikmet Hodžić u Kantonu 10.

Više u BiH

To Top