Connect with us

 

Clint Eastwood se osjeća nevjerovatno i u 92. godini

Clint Eastwood tvrdi da odličnu formu i u 92. godini ima zbog tri navike (Foto: Instagram)

LIFESTYLE

Clint Eastwood se osjeća nevjerovatno i u 92. godini

Clint Eastwood važi za holivudsku ikonu, a osim što je u svijetu glume od 1955. godine, publiku i danas impresionira svojom top formom. Dok se mnogi pitaju kako je i dalje tako zdrav i prepun energije, on se kune u tri pravila koja su mu to pomogla steći.

I desetljećima kasnije nastavio se pridržavati svoje rutine vježbanja, a usredotočio se i na svoju ishranu. Iako su mu njegove navike pomogle da održi zdravlje do 90-ih, one su prilično restriktivne i neće odgovarati baš svima. Evo i o čemu je riječ.

Fokus mu je na njegovoj tjelesnoj masnoći

Eastwood je 1991. dao intervju za Muscle & Fitness, a koji se i sada može pronaći na internetu. Između ostalog, tadašnji Eastwoodov liječnik osvrnuo se na njegove prehrambene navike i rutinu vježbanja.

“Eastwoodova tjelesna masnoća je manja od 10 posto”, rekao je dr. Harry Demopoulos. To je komentarisao i Eastwood, rekavši: “Nikad nisam imao puno tjelesne manoće, ali sam uvijek bio prilično uredan u pogledu ishrane”.

Dr. Demopoulos osvrnuo se i na glumčevu dijetu tada: “Eastwood održava ishranu s niskim udjelom masti i visokim sadržajem proteina. Također pazi na razinu holesterola”, rekao je i podsjetio kako je njegov otac, “čovjek od mesa i krompira”, umro u ranoj dobi od kardiovaskularnih bolesti.

Izbjegava šećer i alkohol

Prema Health Fitness Revolutionu, Eastwood izbjegava dodani šećer kad god može, nešto što mu je najvjerojatnije pomoglo da održi tako dobro zdravlje.

“Klonite se ugljikohidrata, posebno bogatih deserta. Držite vagu u svojoj kupaonici. Odmarajte se kako treba. Pokušajte biti optimistični. Jedite voće i sirovo povrće. Uzimajte vitamine. Preskočite napitke pune šećera. Izbjegavajte previše alkohola”, kaže Eastwood.

On zapravo ne jede iz zadovoljstva

Ovo zasigurno ne preporučujemo da pokušate sami usvojiti. U intervjuu za časopis Men's Health, sin Clinta Eastwooda, Scott, komentarisao je ishranu svoga oca.

“Moj tata ne jede iz zadovoljstva”, rekao je Scott, “On jede losos i smeđu rižu za doručak. Pretpostavljam da sam to poprimio od njega. Kad bih mogao uzeti tabletu koja mi daje sve potrebne hranjive tvari, vjerovatno bih odustao od hrane”, rekao je on.

Više u LIFESTYLE

To Top