Društvena odgovornost i uključenost u zajednicu dvije su temeljne vrijednosti M.T. Abraham Group, a ulaganje u zajednicu, uz poslovne i etičke vrijednosti, imaju ključnu ulogu u uspjehu grupacije. U M.T. Abraham Groupu vjeruju da su kultura, obrazovanje i sport najbolje platforme za promicanje postignuća, kreativnosti i predanosti, posebno među mlađom generacijom.

Kao dio najvećeg sponzorstva u historiji kluba, HŠK Zrinjski će zajedno s M.T. Abraham Group razviti i obrazovni program koji će biti prilagođen mlađim uzrastima kluba i osigurati predanost izvrsnosti, kako na terenu tako i izvan njega, uz promicanje akademskih postignuća i budućih ciljeva mladih – stoji u saopćenju Plemića.

Povodom potpisivanja sponzorskog ugovora obratili su se predsjednik grupacije, predsjednik HŠK Zrinjskog, te kapiten kluba.

Amir Gross Kabiri, predsjednik M.T. Abraham Group:

– HŠK Zrinjski Mostar jedan je od najznačajnijih klubova u regiji, te vodeći klub u Bosni i Hercegovini. HŠK Zrinjski ima velike planove u godinama koje su pred nama i želimo uložiti sredstva kako bi se ti planovi ostvarili. Odlučno, dosljedno i uz puno zalaganja naših navijača, uprave, trenera i igrača, želimo dati veliki doprinos kako bi HŠK Zrinjski Mostar uzletio do novih visina u domaćim i evropskim takmičenjima – poručio je Kabiri.

Denis Lasić, predsjednik HŠK Zrinjski Mostar:

– Želimo izraziti našu zahvalnost M.T. Abraham Group na čelu s predsjednikom Amirom Grossom Kabirijem koji je prepoznao HŠK Zrinjski kao jedan od najistaknutijih i najprestižnijih fudbalskih klubova u Bosni i Hercegovini, ali i njegovu značajnu ulogu u zajednici, kao i potencijal da nastavi rasti kao klub. Pred nama je dugogodišnja saradnja i uvjeren sam da će ta saradnja biti uspješna za obje strane – dodao je predsjednik kluba.

(Faktor)