Connect with us

 

Kamenjaš: Borit ćemo se za svaku loptu

SPORT

Kamenjaš: Borit ćemo se za svaku loptu

Kenan Kamenjaš (21) bio je jedan od najboljih aktera reprezentacije BiH u proteklim kvalifikacijama za Eurobasket 2022, putem kojih su košarkaški Zmajevi po deseti put izborili učešće na smotri najboljih evropskih selekcija.

Igrač podgoričkog SC Derbyja, filijale Budućnosti, bit će jedan od najvećih aduta selektora Vedrana Bosnića i u predstojećim kvalifikacijama za Mundobasket 2023.

Zmajevi će kvalifikacije otvoriti domaćim susretom protiv Češke 26. novembra, a tri dana kasnije očekuje ih gostovanje Bugarskoj.

Okupljanje naših reprezentativaca počelo je u nedjelju, a Kamenjaš se zbog klupskih obaveza ekipi priključio u utorak ujutro.

“Priključio sam se reprezentaciji poslije utakmice protiv Zvezde. Kao i uvijek, u ekipi i reprezentaciji atmosfera je odlična. Momci su se poželjeli državnog dresa i utakmica u državnom dresu”, prenio je Kamenjaš prve utiske s reprezentativnog okupljanja u razgovoru za Dnevni avaz.

Otkrio nam je da su sve misli našeg tima usmjerene ka prvom susretu s Česima pred domaćim navijačima u Skenderiji.

“Mi se spremamo za prvu utakmicu protiv Češke u petak. Staff je uradio dobar skauting za ekipu Češke, potrudit ćemo se da se što bolje pripremimo i sigurno možemo obećati samo jedno, a to je da ćemo se boriti i bacati za svaku loptu“, poručio je Kamenjaš.

Osim Češke i Bugarske, sa Zmajevima se u grupi nalazi i Litvanija. Prve tri reprezentacije iz grupe osigurat će plasman u drugi krug takmičenja, gdje Kamenjaš vidi i našu selekciju.

“Naravno da možemo proći dalje. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu i da možemo osigurati jednu od te tri pozicije koje vode u naredni krug“, istakao je naš centar.

(Scsport.ba)

Više u SPORT

To Top